A Fundamenta világa

Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink számára is egyértelműek legyenek a vállalati célok, és elérhető közelségű, ismert és hiteles legyen a felső- és középvezetés.

A megfelelő belső kommunikáció könnyebbé és gördülékenyebbé teszi a munkát, erősíti a bizalmat, valamint világossá teszi a vállalat munkatársai számára, hogy mindenki munkája egyformán fontos. A nyitottság és az információk megosztása révén beleláthatnak a legfontosabb döntésekbe és azok hátterébe.

Társadalmi felelősségvállalásunk során olyan programokat támogatunk, amelyek a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet. A Fundamenta-Lakáskassza tevékenysége és kommunikációja során társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állította a középpontba. Ehhez a misszióhoz kapcsolódóan évek óta támogatunk több alapítványt, jótékonysági kezdeményezést és szervezünk karitatív programot. 2012-ben született meg cégünk saját alapítványa, a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány. A kezdetek óta támogatjuk a környezetünkben élő szociálisan rászorulókat, többek között Down-szindrómás fiatalokat, baleset miatt kerekesszékbe kényszerülő kollégát, árván maradt kiskorút, autista gyermeket, valamint izomsorvadásban szenvedő hátrányos helyzetű kislányt.

Az egyéni támogatásokon túl, a munkatársaink körében népszerű karitatív tréningjeink során több éve segítünk rászoruló közösségeknek is, melyek önerőből nem tudják felújítani intézményeiket. A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány a fenti célok mellett kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzésre. Évente legalább egyszer rendezünk véradást, tartottunk több elsősegély- és újraélesztési tanfolyamot is. A Váci utcai székházban dolgozóink körében 2015 óta már hagyománnyá vált az általunk csak kismama-, illetve kispapa-programnak nevezett gyermek egészségügyi prevenciós lehetőség, melynek keretében egy évre légzésfigyelő készüléket kölcsönzünk az újszülött babák figyelésére.