Pályára állítjuk új munkatársainkat

Beilleszkedési programunk célja, hogy támogatást adjunk az első napokban és szélesebb körű rálátást biztosítsunk a szervezetre.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Fundamenta-Lakáskassza napról napra bővül, és új munkatársaink is elkötelezettséget és csapatmunkát vállalva járulnak hozzá a közös sikerekhez. A hosszú távú együttműködés és a hatékony munkavégzés elérése érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az új belépők oktatására, beilleszkedésének segítésére.

Jóleső érzés, hogy új belépőink folyamatosan pozitív visszacsatolást adnak a programról.

Az új belépők a program leteltével jobban értik és megélik a vállalati működést, látják saját helyüket a szervezetben, felismerik a kapcsolódási pontokat más szakterületekhez. Ismereteket szerezhetnek nem csupán saját szakterületüket érintően, hanem azon túl is. A folyamat valódi megértést ad és kóstolót a kulturális környezet sajátosságaiból.

A rotációs program első részeként lehetőséget teremtünk arra, hogy új munkatársaink minél hamarabb megismerjék vállalati kultúránkat, működésünket, termékeinket. A második szakaszban olyan csoportok vezetőivel, szenior munkatársaival folytatott beszélgetéseken vehetnek részt, akiktől tanulhatnak, illetve közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek vállalati sajátosságainkról. A betöltött munkakörtől függően kerül kialakításra a program terjedelme, fókuszálva azon területek megismerésére, akikkel szoros együttműködés szükséges.